torsdag 24. november 2016

Å være hjemmeværende er ikke alltid like enkelt!

Å være hjemmeværende med barn er ikke et slabbedaskliv. Sofaen blir ikke slitt på her i hus, for å si det slik. Tvertimot er hjemmetilværelsen en fulltidsjobb. Uten lunsjpause og med arbeidsdager som aldri tar slutt. Det går ikke an å sykmelde seg eller å begynne senere en dag.

Noen dager kunne man kanskje tenkt seg å gjemt seg inn på et kontor. Lukket døren og jobbet helt i fred. Få tenkt ferdig en tanke uten å bli avbrutt. Eller i alle fall gått på do alene. Men som hjemmeværende mor til mange små blir det lite alenetid.

Hva gjør man da på dager som kommer etter en tøff natt? Dager hvor kroppen skriker etter søvn, hodet værker og tolmodigheten er kort. Dager hvor bare en liten stund i fred og ro frister veldig. Men i stedet drukner man i matlaging, rot og husarbeid. En uendelig runddans. Og tolmodighets prøver står i kø.

Det første jeg gjør da er å ta en varm dusj. Deretter to paracet, frokost og en kopp kaffe. Jeg lar gjerne fireåringen starte en slik dag med barnetv. Etter frokost rydder jeg det viktigste på kjøkkenet. Deretter rømmer vi huset.

Å komme seg ut på tunge dager er nemlig redningen her! For å slappe av hjemme fungerer ikke noe særlig, ikke med mange aktive små. Ofte er det dessuten som de blir ekstra gira, eller sover ekstra lite, når man minst trenger det. Så planlegger man å slappe av blir det sjeldent slik man ser for seg.

Kommer man seg derimot ut, så slipper man å trakke oppi alt husarbeidet man ikke orker å gjøre likevel. Og ute blant folk må man jo bare smile og være hyggelig. Slik kommer man seg på en måte bort fra trøttheten. I stedet snur humøret. Så kan man kose seg med barna og få en fin dag sammen likevel. Og er man riktig så heldig, så får man kanskje muligheten til en høneblund på sofaen senere.

Hva er din løsning på trøtte dager?

2 kommentarer: